Land van
Maas en Waalrit


Nieuws

Editie 2021

Editie 2019

Fotoboek 2019

Editie 2018

Fotoboek 2018

Editie 2017

Editie 2016

In de media

Contact
Welkom op de website van de ‘Land van Maas en Waalrit’.

LAATSTE NIEUWS

gepubliceerd op: 13 april 2021

Helaas heb ik de 5e editie van de Maas en Waalrit moeten uitstellen tot mei 2022. Thans weten we nog niet wanneer er versoepelingen komen om rust te geven stel ik de rit uit. Ook omdat de 1,5 mtr afstand tot elkaar aan de start- en finishlocatie niet garandeert is ben ik tot deze beslissing gekomen. Ik ga de exacte datum nog prikken maar hou alvast mei 2022 vrij in uw agenda.


gepubliceerd op: 17 mei 2020

Vandaag had de 2020 editie van de Maas en Waalrit worden gereden, echter alles is stil door de Corona. Wel is de nieuwe datum voor 2021 geprikt: 30 mei.

gepubliceerd op: 30 maart 2020

Helaas heb ik de 5e editie van de Maas en Waalrit moeten uitstellen tot mei 2021. Door de uitbraak van het Corona virus zijn alle grote evenementen afgelast tot 1 juni. Thans weten we nog niet of een versoepeling komt in het beleid maar ook omdat ik ook de 1,5 mtr afstand tot elkaar aan de start- en finishlocatie niet kan garanderen ben ik tot deze beslissing gekomen. Ik ga de exacte datum nog prikken maar hou alvast eind mei 2021 vrij in uw agenda.


gepubliceerd op: 11 juni 2019

Er waren nog 2 hele leuke filmpjes gemaakt, genomen met de camera achterin een rijdende auto.       
gepubliceerd op: 5 juni 2019

Het fotoboek van de rit is opgenomen in het menu. Ook het filmverslag kan men hieronder vinden:
       

gepubliceerd op: 26 mei 2019

We zijn klaar voor de rit, weer is prima en iedereen met een oldtimer is welkom.

gepubliceerd op: 25 mei 2019

De voorinschrijving is gesloten, de teller is op 139 gestopt. Inschrijven kan nog wel aan de start.

gepubliceerd op: 23 mei 2019

Voor de liefhebbers van de Formule1: we hangen een TV in de schuur waarop de wedstrijd is te volgen.

gepubliceerd op: 20 mei 2019

Met nog een week te gaan is het aantal voorinschrijvingen opgelopen naar 100 oldtimers!

gepubliceerd op: 9 mei

De regionale krant "De Maas&Waler" heeft het persbericht geplaatst over de rit

gepubliceerd op: 25 april 2019

Nog een maand te gaan en al 59 inschrijvingen. De route is nagereden en op papier gezet, binnenkort de laatste mailing.

gepubliceerd op: 29 januari 2019

3 dagen na de mailing staat de teller alweer op 30 voorinschrijvers. De lijst met deelnemende oldtimers wordt op de aanmeldpagina gepubliceerd.

gepubliceerd op: 27 januari 2019

Laat de campagnemachine weer draaien, flyer gemaakt en website aangepast. De inschrijving is geopend voor 2019!!

Bekijk de beelden van vorig jaar.

          


Wat is de ‘Land van Maas en Waalrit’.

De ‘Land van Maas en Waalrit’ is een toertocht voor bezitters van een oldtimer van 25 jaar of ouder. Hierbij wordt geen enkel onderscheid gemaakt tussen merk, waarde of originaliteit. Elke oldtimer is uniek en daarom welkom.

De doelstelling van de rit is om samen met andere oldtimerbezitters te genieten van het rijden in een prachtige omgeving. Dit kan op vele manieren: door gezamenlijk de rit te rijden, tijdens de rit te genieten van passerende oldtimers, tijdens een pauze elkaars oldtimer te bewonderen of aan de finish de rit te herbeleven met onderlinge verhalen.

De routebeschrijving van de ‘Land van Maas en Waalrit’ is geheel uitgeschreven. Daar is bewust voor gekozen. Er zijn talloze ritten die een andere vorm hebben, maar deze rit geeft op zo’n manier een ontspannen sfeer voor rijder en bijrijder. Dit begint al bij de start, want er kan tussen 11 en 2 uur aan de rit worden begonnen. De rit heeft geen tijdslimiet. Er kan overal worden gestopt om te genieten van een mooi uitzicht of picknick.

De start- en finishlocatie is de schuur achter het Monument Hertenkamp aan het Kerkpad in Horssen. U kunt daar parkeren langs de kant van de weg. De schuur ademt de sfeer van een enthousiaste Citroën-hobbyist met een voorliefde voor de Méhari. Nadat u zich heeft ingeschreven, kunt u genieten van een kopje koffie of thee aan een van de sta-tafels. Er is geen voorgeschreven starttijd; er is genoeg tijd om bij te praten en te genieten van de auto’s van andere deelnemers.

De organisatie van de ‘Land van Maas en Waalrit’ is in handen van één persoon: ondergetekende. Op de dag zelf zijn er een paar vrijwilligers die helpen de dag te laten slagen. Ik wil met de rit bewijzen dat er een leuke dag is te maken die niet veel geld hoeft te kosten. Geniet ervan!

Edwin van Veller

Naar boven